Mitt 2012 i bilder, ord och toner

2012 är över och jag tänkte ge mig på att sammanfatta mitt år.

Jag började andra terminen på Retorikkonsultprogrammet på Södertörns högskola. Pluggade svensk grammatik och Grafisk design och uppskattade båda på sitt sätt.

Jag började läsa Tyska I på Stockholms Universitet, som komplement till Södertörnsstudierna. Utforskade en ny skola och lärde inte känna någon, men lärde mig mycket tyska.

Jag och mamma tillbringade en vecka på Sao Miguel, Azorerna. Vi såg valar, simmade med delfiner, badade i heta källor, drack vin, löste korsord, körde vilse och åt god mat.

Pluggade körteori hela våren. Den 4 juni tog jag äntligen körkort!

Jag hade den båtigaste sommaren hittills i mitt liv. Under en intensiv vecka före midsommar introducerades jag för Vitsgarnsbubblan. Lärde mig segla C55 och Väderöjulle samt att köra Minarb. Jag mötte väl inte så många livskamrater, precis, men lärde mig mycket och hade kul under tiden! Jag blev också gästhamnsvärd i Västerbrohamnen, ett jobb jag inte hade sökt men trivdes rätt bra med. Jag hängde med gubbar och deras Cocker spanielhundar, pluggade matte, städade lokaler, förtöjde båtar och hjälpte turister.

Semestern tillbringades i segelbåten förstås.


Bild snodd från Speedo

Sedan var jag på scoutläger! I år seglade jag för första gången mot ett tydligt mål, inom en tidsram och med mitt öde i egna händer. Känslan i att passera fyren Vässarögrund på eftermiddagen den tredje dagen var helt ny för mig, och så härlig. Under Boomeranglägret tog jag Grönt kort i klättring, tillverkade ljuslyktor av läskburkar, ankrade i en kabel och lyckades slarva bort ett segel på sjöbotten.

starview

När hösten kom flyttade jag varken till Lund eller Schweiz. Jag fortsatte heller inte på Retorikkonsultprogrammet. I stället blev jag kvar på ön, och båtpendlade till mitt nya jobb i Nacka Strand. Där har jag lärt mig himla mycket om försäljning och dessutom fått en liten inblick i alla olika slags business man kan tänka sig. Jag sålde för över 100 000 min andra månad på AdHouse, och var snäppet stoltare än jag var över att ha skrivit högskoleprovet för första gången och fått 1,9.

Under hösten förlorade jag min hund.

Och i december åkte jag till Kandersteg och blev en Pinkie!

Vad hände mer under 2012?
Jag lyssnade till en Kentkonsert från en båt i Djugårdskanalen. Jag lärde känna en kille som är en värre (bättre) språknörd än jag. Jag hälsade på bortflyttade vänner och såg två nya städer, Linköping och Norrköping. Jag var inte på en enda festival. Jag stängde in mig i ett hus och lekte maffia en hel helg. Jag fyllde 20 och firade med Disneykalas.

Jag har knåpat ihop en spotifylista med låtar som av någon anledning kommit att representera året: Mitt musikaliska tjugotolv. Enjoy!

Annonser

En reaktion på ”Mitt 2012 i bilder, ord och toner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s